top of page

YOGA

Yoga verhoogt je lichaamsbewustzijn, laat je luisteren naar je lichaam en leert je je gevoel te beheersen. Een gezonde geest in een gezond lichaam, 

dat is de essentie van een yogi. 

 

Het fysieke deel van yoga wordt uit-gevoerd door een reeks asana's (houdingen). Asana’s bieden een vorm van kracht-training en bevorderen de flexibiliteit door stretching. Voor elk half uur yoga is 5 minuten savasana (ultieme ontspanning) aanbevolen.

 

Elk van de yogaposities heeft een 

specifiek gezondheidsvoordeel... 

Yoga opent nieuwe perspectieven en denkrichtingen. Naarmate je vaker yoga beoefent, zal je merken dat je positiever denkt, meer water of thee drinkt, 

verlangt naar het soort voedsel dat je lichaam nodig heeft om gezond te blijven, enz.
 

Yoga vraagt ook wel wat moed en doorzettingsvermogen. Maar hé, Yoga biedt enorm veel plezier en geeft je zin in het leven!

YOGA MET KINDEREN

Kinderen van deze tijd groeien op in een hectische en prestatiegerichte maatschappij. Er wordt veel van hen verwacht. Soms raken kinderen daardoor uit balans of overprikkeld. Een uurtje YOGA kan net dat rustpuntje in de week zijn die kinderen nodig hebben.

Kinderyoga is superleuk en heel gezond. Het stimuleert fantasie en creativiteit. Kinderyoga is een combinatie van sport en spel. Je hoeft hier niet te presteren. Plezier staat tijdens de lessen voorop. Kinderyoga vergroot zelfvertrouwen, sociale vaardigheden, concentratie, aandacht en flexibiliteit. 

Door middel van spelletjes, dans, muziek, tekenen, bewegen, ademspel en ontspanningsoefeningen gebeurt iets heel belangrijks: je kunt lekker jezelf zijn!

 

KEILEUK, IK WIL EEN WOBBELFEEST GEVEN!

bloom-7.jpg

Een kind is als een bloemzaadje. Van een zaadje dat je plant, weet je uiteindelijk nooit hoe mooi de bloem zal worden. Maar met de nodige aandacht en zorg in alle groeifases, wordt de bloem – het kind – de mooiste versie van zichzelf.

Let the child bloom.

- Carine Simons

,,

WOBBELYOGA

 

De WOBBEL is een balansbord. 

Wobbelen is leuk en yogahoudingen worden uitdagender.

Op school wordt vooral de linkerhersenhelft van kinderen gestimuleerd. Denk maar aan rekenen, taal, logisch denken, verwoorden,... De rechterhersenhelft bevat onze intuïtie, gevoelens, indrukken, verbanden leggen en processen doorzien.

WOBBELyoga stimuleert een optimale samenwerking van beide hersenhelften. Dit komt lezen, leren, coördinatie, concentratie en zelfvertrouwen ten goede. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af. De ritmische bewegingen brengen daarnaast rust in hoofd en lijf. 

Aan het einde van de WOBBELyogales stapt ieder kind trots, ontspannen en met de grote glimlach van de WOBBEL af. 

WOBBELyoga is voor iedereen!

KIJK EENS HOE SJIEK:

YOGA MET VOLWASSENEN

In deze lessen creëren we een ononderbroken flow van adem en beweging. We putten uit een breed scala houdingen om de lessen te variëren en alle delen van het lichaam aan te spreken. Geen twee lessen zijn hetzelfde en er komen verschillende yogavormen aan bod. Dus laat je telkens verrassen! In onze lessen leggen we afwisselend de nadruk op kracht, (uit)houding, focus en eindigen in alle rust.

 

Plus! Ook volwassenen mogen geregeld op de WOBBEL! ;-)

IMG5.jpg
bottom of page